Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-uppladdning i värmebölja

Annons

Lagom till den svenska VM-truppens ankomst har en värmebölja dragit in över Japan.

Större delen av den svenska truppen är nu på plats i Japan, där friidrotts-VM börjar nästa vecka. Landslaget anlände på onsdagen till Marugame, ett par timmars bussresa från VM-orten Osaka, för att ladda inför mästerskapet.

Och, inte minst, vänja sig vid klimatet.

Osaka ligger sju timmar före svensk tid och luftfuktigheten är hög. Men frågan är om inte temperaturen ändå är det värsta. På torsdagen slogs nytt värmerekord i Japan med 40,9 grader.

Det råder lika olika uppgifter om hur varmt det kommer att vara under VM. En försiktig prognos från arrangörerna talar enligt Engdahl om en snittemperatur under tävlingspassen på ungefär 32 grader, en prognos som med tanke på värmeböljan möjligen får justeras något uppåt.

Men förbundskaptenen ser ingen anledning till oro.

Utöver lite extra vatten och sportdryck föranleder värmen därför inga speciella åtgärder i den svenska truppen, även om till exempel hinderlöparen Mustafa Mohamed ett par gånger inför avresan tränade med regnställ på för att vänja sig vid att svettas mycket.

Första VM-grenen den 25 augusti är herrarnas maraton, utan svenska deltagare. Men bara någon timme senare springer Carolina Klüft 100 meter häck, första grenen i hennes jakt på sjukampsguldet.

TT

Mer läsning

Annons