Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Visste passet skulle komma"

Mora såg ut att bli poänglöst borta mot Södertälje.
Men trollgubben Jonas Westerling ordnade öppen kasse för Mikael Zettergren.
– En magisk passning, berömmer "Zäta".

Det var mindre än en minut kvar, då Jonas Westerling svingade sin trollstav och serverade Zettergren en passning som det knappast gick att missa i det övergivna Södertäljemålet.

– Jonas var magisk där. Först drog han tre killar själv och jag vet ju hur han spelar, så jag visste att passningen skulle komma, säger Zettergren som hade intagit en position helt omarkerad nära kassen.

Om "Zäta" missat där, skulle han nog ha drabbats av mardrömmar. Det gick helt enkelt inte att missa på den underbara passningen.

– Det var bara att tacka och ta emot. Riktigt skönt att få sätta dit den och att vi sedan kunde ta två poäng, konstaterar "Zäta".

Inte minst med tanke på att Mora i den första perioden skapade flera bra chanser, men i stället för ledning hamnade i tvåmålsunderläge.

– De gör mål på våra misstag, men jag tycker vi växer in i matchen. Vi kliver fram när det verkligen gäller och det visar vilken stark grupp vi är.

Mattias Becks viktiga reducering i slutet av första perioden tog visserligen på ett SSK-ben och in i mål. Men sedan bjöds de 3 400 åskådarna i Axa Sports Center på flera snygga mål.

Dock hade de nog svårt att glädjas åt Patrik Andersson praktträff i krysset som innebar 2–2.

Den tillresta stora Morklacken hade desto roligare. Inte minst fick de se två läckra straffmål av Kevin Mitchell och Ryan Thang, men det bestående minnet för de flesta lär vara Jonas Westerlings passning fram till 3–3.

– Den var magisk, säger målskytten Zettergren tacksamt.