Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viss valfrihet i barnomsorgen

Kristdemokraterna i Ludvika är helt säkra på att barn är olika. För vissa barn så kan förskolan med 15-17 barn i gruppen vid 1-3-års ålder fungera utmärkt. Andra barn behöver lugnare och mer familjeliknande barnomsorg, med max fem barn på en vuxen: I Ludvika finns två familjedaghem som har fullbelagt, och så ett dagbarnvårdarkollektiv i Solbacken som även det är fullbelagt och i kvalitetsundersökningarna ligger generellt pedagogisk omsorg i toppen.

Därför är det bra att det finns lite valfrihet i Ludvika. Vi vill slippa läsa om att en förvaltningschef känner sig tvungen att använda pedagogisk omsorg för att klara bristen på barnomsorgsplatser i Ludvika. Det är Socialdemokraternas likriktning av barnomsorgen som skapat krisen, se och lär av Gagnef där alla omsorgsformer är välkomna och det viktiga är att barnen har det bra, inga köer, stor valfrihet och till rätt pris.

Ung arg kristdemokrat och förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare