Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visitationen genomförd

Kontraktsprost Fredrik Lautmann genomförde under förra veckan visitation i Rättviks pastorat.
Han lovordade den höga kyrkotillhörigheten och kyrkoherde Sven Trägårdhs goda ledarskap, men att pastoratet är rädd för förändring och väl fast i gamla traditioner, ansåg Fredrik Lautmann i sitt visitationstal.

Annons

Fredrik Lautmann tog i sitt tal upp många aspekter av det kyrkliga arbetet i pastoratet, bland annat det goda samarbetet med Stiftelsen Berget. Det rika musiklivet, den starka teamkänslan i barn-och ungdomsarbetet, de välskötta kyrkogårdarna, kyrkorna belägna på mycket vackra platser och inte minst de goda och noggranna förberedelserna inför sammanläggningen mellan Ore pastorat och Rättviks pastorat. Ore beräknas bli en av de tre församlingarna i det nybildade pastoratet från januari 2014.

Sedan den senaste visitationen för åtta år sedan har pastoratets ekonomi förbättrats, vilket Lautmann givetvis tyckte var bra med tanke på alla de större och mindre renoveringarna som genomförts.

Fredrik Lautmann och kontraktsadjunkt Joel Ludvigson genomförde visitationen tillsammans som är en slags kvalitetsmärkning av kyrkans arbete och uppdrag.