Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visfestivalen stor succé

/
  • Festivalens inledande fas var mycket personlig om Ted Gärdestad varvat med musik och anekdoter av hans bror Kenneth och Johan Eriksson.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg
  • Invigning. Johan Eriksson och Anders Håkansson håller i medan Kenneth Gärdestad inviger Visfestivalen i forsgläntan.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg
  • Runt 1500 personer besökte forsgläntan under dagen. Här är det allsång tillsammans med Kenneth Gärdestad.  Foto: Kenny Ericsson Tällberg

Annons

Efter ett års hårt arbete lyckades man med att anordna en väldigt välskött visfestival, så välskött att det kom närmare 1500 personer under dagen.

- Vi visste innan att det skulle komma mycket folk eftersom vi hade sålt över 900 förköpsbiljetter. Extra roligt är att det faktiskt fanns de som satt alla 12 timmarna och tittade, säger en glad Johan Eriksson.

Programmet som publiken bjöds på var en diger samling av den svenska visskatten. Med verk från bland annat Cornelis Vreeswijk och Dan Andersson men det fanns också inslag av helt nyproducerade visor av Johan Eriksson.

- Det var en helt fantastisk koncert om jag får säga det själv, det sa i och för sig alla andra med som var där, säger Johan.

Några av de som uppträdde var Ida Melin, Moa Killander, Sanna Ottosson, Gunnar Turesson, Åsa Jinder och Stefan Andersson. Just den sistnämnde har ju tidigare gjort låtar som spelats flitigt under åren som "catch the moon" och "anywhere is paradise". Nu avslöjar han att han kommer göra en skiva på svenska.

- Det kommer bli en visskiva, har blivit så inspirerad av Johan och den här visfestivalen, säger Stefan Andersson och tillägger att det var en otroligt välskött festival och att han gärna återkommer.

Nästa år kommer visfestivalen med största sannolikhet att reprisera i forsgläntan och Johan Eriksson har redan nya artister på gång.

- Det var många artister som ville vara med redan i år som inte fick plats så jag har nästan allting klart till nästa år, säger Johan och tillägger att det rör sig om stora namn.

Några av namnen som nämns när tidningen frågar om vilka stora artister det finns i vissverige är Lars Winnerbäck, Cajsa-Lisa Åkerström och Sofia Karlsson namn som Johan nämner huruvida det är några affischnamn till nästa år vill han dock inte kommentera i dagsläget.

Mer läsning

Annons