Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visfestival med kända och okända

Flera kända artister kommer till årets visfestival i Malungsfors på lördag. Lokala Vallarefolk har haft festivalen som sitt mål.
– Vi började spela och sjunga ihop i höstas, säger Peder Holmqvist.

Han har varit med och hjälpt till med festivalen under flera år. Nu ska han själv uppträda med gruppen Vallarefolk. Musikerna har hållit på med folkmusik och visor i många år och kommer från Malung och Lima.

– Vi ville ha ett mål när vi började spela. Det blev visfestivalen som är en stor tradition för oss.

Gruppen bjuder på gitarr, bouzouki, fiol och sång. Det blir stämsång och egna arrangemang.

– Det roligaste är att få dela med oss av det vi själva hållit på med så mycket. Vi hoppas att folk gillar det.

Johan Eriksson ansvarar för festivalen som är den sjunde i ordningen med 14 programpunkter och allsång. Konferencier är populära Byns Mats Larsson. En nyhet för året är ett krögartält med mat och dryck. Det kommer också att gå gratisbussar mellan Malung och Malungsfors.

– Det kommer att bli den bästa festivalen någonsin. Vi har stora namn som Åsa Jinder, Micke Rickfors, Lalla Hansson och Tomas Andersson Wij för att bara nämna några. Vi försöker alltid hålla en blandning med kända artister och lokala dalamusiker.