Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visfestival lockar med ett brett program

Visfestivalen i Malungsfors startades 2007 och har sedan dess blivit ett kärt återseende varje lördag vecka 28. Arrangören Johan Eriksson menar att årets program är det starkaste hittills.

På lördag arrangeras den sjunde upplagan av Malungsfors visfestival. På scenen i Forsgläntan kommer bland andra Micke Rickfors, Tomas Andersson Wij och Malin Foxdal ta plats.

– Jag tycker att vi har fått ihop ett bra och varierat program i år. Vi försöker varje år även hitta mindre namn som håller hög kvalitet och kan överraska. I mina ögon har vi nog det starkaste programmet hittills, säger festivalgeneralen Johan Eriksson.

Under premiäråret besökte Åsa Jinder festivalen, och i år gör hon ett kärt återbesök. Även om hon personligen inte har närvarat under de senaste åren har hennes låt Av längtan till dig ingått i programmet varje år.

– Den har blivit någon form av signaturlåt för hela visfestivalen. CajsaStina Åkerström har sjungit den här ett par gånger, och även andra artister har tolkat låten under åren.

Visfestivalen arrangeras varje år helgen innan det stora dansbandskalaset äger rum inne i Malung, och ursprungstanken var att även locka den publiken till Malungsfors.

– Vi ser gärna att danspubliken kommer till oss, men det har varit lite svårt att få hit dem. Vi är dock väldigt nöjda över att ha hittat en egen publik. Intresset har bara ökat för varje år, och vi räknar med att ungefär tusen personer kommer på lördag. Det tycker jag är väldigt bra med tanke på att det bara bor trehundra personer i Malungsfors.