Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visfestival lockar många

I förköp har redan fem hundra biljetter sålts när det är några dagar kvar till visfestivalen. Ett femtontal vissångare kommer att medverka och initiativtagaren Johan Eriksson är mycket nöjd med det stora intresse som visat sig finnas inför den första visfestivalen någonsin i Malung.

- Vi kommer att ha plats för cirka fem hundra personer på bänkar och sen räknar vi med att många tar med sig sina egna stolar. Det ryms säkert upp mot femton hundra personer framför scenen tror Johan Eriksson som räknar med mycket folk under den här visfestivalen.

En av höjdpunkterna blir naturligtvis invigningen på lördagen och den kommer att förrättas av Kenneth Gärdestad. Sen kommer vissångarna att avlösa varandra från tolv på lördagen fram till midnatt. Och det är verkligen en fin blandning mellan lokala vissångare och musiker och erkänt duktiga vissångare från andra håll i landet. Visfestivalens siste vissångare blir kanske landets främsta just nu Stefan Andersson som i Malungsfors gör sitt enda framträdande i Dalarna i sommar. Och det är många år sen han var i Dalarna senast. Göran Nilsson från Arvika kommer att sjunga Dan Anderssonvisor.

- Det vi nu hoppas på är att det blir bra väder så att våra besökare kan sitta utomhus. Då kommer det här att bli någonting riktigt stort, säger "grundaren" av visfestivalen Johan Eriksson.

Med tanke på det intresse som finns inför den visfestivalen kan vi räkna med att det här blir en tradition i framtiden dagen innan Dansbandsveckan.

- Vi har börjat dra upp riktlinjerna och planera redan nu för nästa års visfestival i Malungsfors säger Johan Eriksson som ser fram mot helgens visfestival.