Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visade upp farmors frimärken

Kerstin Laurells farmor, Signe Laurell samlade frimärken. Hela samlingen med flera hundra frimärken visade Kerstin under Frimärkets dag i Leksand.
Filatelisterna i Ovansiljans Filatelistförening hade mycket att göra under Frimärkets Dag på Kulturhuset.
Många besökare kom för att visa sina märken.

Annons

Det krävdes både kunskap, erfarenhet, olika typer av utrustning för att undersöka de många frimärken Leksandsborna hade med sig till Kulturhuset.

Kerstin Laurells farmor föddes 1867 och var gift med kyrkoherde Johan Gustaf Laurell och Signe samlade frimärken. I en liten ask hade Signe buntat ihop frimärken 100 och 100 i varje bunt.

Många frimärken satt kvar på brev och vykort. Inget av samlingen hade visats tidigare. Lasse Nygårds, filatelist från föreningen menade att just buntarna med frimärken var de mest intressanta i samlingen.

Annars samlar en filatelist till exempel stämplar från olika orter, men det finns många olika sätt att samla frimärken, kommenterade Ove Olsson från Ovansiljans Filatelistförening

Bengt Liss har en stor samling som han visserligen samlat sporadiskt under åren, men en och annan raritet har han. En stämpel från ett norrländskt samhället som bara var i bruk under tre månader.

Det är fjärde året Frimärkets Dag arrangerades i Leksands Kulturhus och representanterna från föreningen hade fullt upp med att titta på mängder av frimärken besökarna hade med sig.