Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinnare korades – efter tio mil på fyrhjuling

Säters Motorklubbs första lagtävling blev en lyckad tillställning. Elva lag ställde upp i fyrhjulingstävlingen som gick ut på att hinna så många varv runt banan som möjligt på sex timmar.
– Det blir garanterat fler gånger, säger tävlingsledaren Mikael Pettersson.

Annons

Aspnäsbanan i Säter var fylld av fyrhjulingar i lördags. Lagtävlingen gick längs en fem kilometer lång bana och de elva fyramannalagen tävlade två och två åt gången.

– De måste komma hit och växla samtidigt, så det går inte att köra ifrån sin lagkamrat. Men vissa hade inte förstått det, så de fick lära sig det den hårda vägen genom att stå här och vänta. Det gäller i stället att hjälpa sin kompis om han eller hon kör fast, förklarar Mats Olsson, som stod i sekretariatet med Fia Björklund.

Tävlingen var uppdelad i två etapper, en i dagsljus och en i mörker.

– Etapperna är tre timmar vardera. Vi har lyckats fått till en riktigt bra bana med blandad terräng. Banan går över lilla crossbanan, gamla crossbanan, över en myr och vidare till nya crossbanan. Vi har många lag från Stockholm. De gillar att komma upp hit och köra, berättar Mats Olsson.

Banan skördade dock ett par motoroffer. Team SHG Värmdö tvingades bryta redan på det tredje varvet efter ett motorhaveri på en av fyrhjulingar.

– Och vi hade ett ekipage som körde omkull, men det gick bra. Den stora faran med detta är att välta och få fordonet över sig, säger Mikael Pettersson.

Efter totalt sex timmars körning korades det vinnande laget Team Rivtjänst Bo Nilsson som hann med sammanlagt 19 varv, varav elva i dagsljus. På andra plats kom Team Go Slow med 16 varv, varav nio i dagsljus. Team Four By Four kom trea med 14 varv, åtta av dessa i dagsljus.

Tävlingsledaren Mikael Pettersson var mycket nöjd med denna premiärtävling och lovade en fortsättning.

– Det har fungerat bra, bättre än förväntat faktiskt. Alla var jättenöjda med tävlingen och vill komma tillbaka och köra igen. Det blir garanterat fler gånger, säger Mikael Pettersson.