Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnande designpris till Malungselev

/
  • Korsettkreation. Den här klänningen i textil och skinn är en av de exklusiva kreationer Evelina Nykvist sytt under skoltiden som ett tydligt tecken på hennes breda kunnande.
  • Vinnarbyxan. Suveränt snygg med sin låga midja, snörning på benen och löst hängande hängslen är Evelina Nykvists vinnarbyxa i kalvnappa som fortfarande är kvar i Italien.
  • Favoritjackan. Den svarta skinnjackan med i nätt skärning med originella detaljer på ryggen är Lineapellepristagaren Evelina Nykvists favoritplagg som åker på i alla väder och som hon inte kan vara utan.

Annons

Den stora äran och 7 000 kronor i prispengar ger Evelina, 20 år, möjlighet att köpa det hon bäst behöver. En riktig skinnmaskin att fortsätta sy på efter den förestående examen från Riksskinnskolan.

- Äran betyder mest, men självklart kommer pengarna väl till pass när jag snart lämnar skolan och har planer på att starta eget, säger Evelina.

Hon är i full färd med sitt examensarbete, som är hemligt och ska ställas ut och bedömas av en jury under midsommarveckan. Och en bättre kick i slutspurten än det prestigefyllda italienska designpriset kunde hon knappast ha fått.

Läs mer i morgondagens tidning!

Mer läsning

Annons