Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinna eller försvinna för Danmark

Annons

Efter skandalscenerna i Parken i lördags är det ett pressat danskt fotbollslandslag som på onsdagen möter Lettland i Riga. Allt annat än seger är ett nytt fiasko _ samtidigt som den rödvita EM-drömmen blir allt mer avlägsen.

Förhandssnacket inför Danmarks ödesmatch borta mot Lettland har kommit rejält i skymundan efter det som inträffade i slutminuterna i matchen mot Sverige. De danska tidningarna skriver fortfarande spaltmeter om den supporter som attackerade den tyske domaren Herbert Fandel, och om mittfältaren Christian Poulsen, som fick rött kort sedan han slagit Markus Rosenberg i magen. Samtidigt gör det danska landslaget sitt bästa för att förbereda sig inför onsdagens ödesmatch mot Lettland.

Allt annat än tre poäng på onsdagen skulle innebära ett nytt fiasko för danskarna, som i dagsläget är åtta poäng efter Sverige (om resultatet 0_3 gäller) och sex poäng efter Nordirland på andra plats.

En klar missräkning för en av gruppens favoriter, som dessutom är fem poäng bakom Spanien på tredje plats. Danmark har dock en match mindre spelad och vid seger på onsdag, samtidigt som resultaten i de övriga matcherna går danskarnas väg, är man plötsligt med i kampen om de två platser som ger en biljett till EM i Österrike och Schweiz nästa år.

Men trots att Lettland har tre raka förluster, bland annat 0_1 mot Liechtenstein i slutet av mars, tror förbundskaptenen Morten Olsen på en svår uppgift.

För Spaniens del väntar Liechtenstein på bortaplan på onsdagen _ och precis som för Danmark är det bara seger som gäller för att EM-drömmen fortfarande ska vara realistisk.

TT

Mer läsning

Annons