Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viltolycka inträffade i Sälen – bilen demolerad men föraren klarade sig bra

Ett larm om en viltolycka i Sälen inkom på fredagseftermiddagen. En personbil har krockat med en älg på väg 311 nordost om Stöten, söder om Sörsjön.

Kartan ovan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de vanligaste brandorsakerna i hemmet – så gör du för att undvika dem

Trött på julmaten? Här är landets bästa restauranger – och de bästa i Dalarna

Skotta inte taket i onödan - skadeexperten: "Det gör ofta mer skada än nytta"

SÅ KÖPER DU PLUS

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 16.49 på fredagseftermiddagen.

Enligt de första uppgifterna handlar det om en viltolycka på väg 311 norr om Fulunäs och söder om Sörsjön i Malung-Sälens kommun. Platsen ligger nordost om Stöten i Sälen.

En personbil krockade med en älg. Polisen rapporterar om att föraren har klarat sig bra men att han har ont i nacken. Enligt honom behöver han inte åka ambulans. Bilen är dock demolerad, meddelar polisen. Älgen har sprungit från platsen och jägare har kallats till platsen för eftersök.

– Det var en lindrig olycka. Älgen verkar ha sprungit på bilen från sidan. Föraren har klarat sig bra, men fått lite glassplitter på sig. Olyckan innebar inte heller några större trafikstörningar, de ska försöka att flytta undan bilen, berättar Peter Danielsson, räddningschef i beredskap för Malung-Sälens kommun, vid klockan 17.40 på fredagen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här