Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilsen kattunge i Falun

En liten vilsen kattunge hittades i söndags kväll på en altan i Norslund.
Den är tillfälligt omhändertagen men inte efterlyst hos polisen.

Kattungen är helt social och jättemysig att gosa med. Den går på låda och sköter sig på bästa sätt, men ingen i området verkar sakna den.

Det var på en altan med adress Kopparvägen 5, som den övergivna kattungen återfanns. Den är nu omhändertagen av Leif Wikström i närheten, som gått runt i området utan att hitta någon ägare.

Det upprör Leif, som inte kan förstå hur någon kan tappa bort en liten hjälplös kattunge utan att bry sig, leta och efterlysa den hos polisen.

- Eller är det så illa att någon bara helt krasst ha dumpat den i bostadsområdet för att bli av med den, undrar Leif och hans fru. Den är så härlig att familjen gärna skulle behålla den om Leif kunde för hälsan.

Han är nämligen själv allergisk, men låter ändå kattungen stanna några dygn, för att försöka hitta den ett nytt tryggt och kärleksfullt hem om ingen ägare hör av sig.

Kattungen är gråtigrerad och troligtvis en flicka. Vet du var den hör hemma eller hur den hamnat på den främmande altanen. Ring då Leif Wikström på 070-589 10 77 eller Djurdetektiven på 023-195 35.

Helt klart brister det enligt polisen på många håll när det gäller katthållningen i Falun. Bara under de senaste veckorna har två övergivna kattmammor med ungar hittats och omhändertagits här.

Dessutom har en kattunge slängts ut från en bil, tre kattungar och en ung kattpojke dumpats i skogen utanför byn Skog, och flera grovt misskötta, magra, toviga katter tagits från sina ägare efter beslut av länstyrelsen.

Tidigare i vår omhändertogs en högdräktig katt,, som ett par dagar senare fick fyra ungar.. En katt har till och med lämnats ensam åt sitt öde att torka ut och svälta ihjäl i en lägenhet i Falun.