Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villwock räddade derbypoäng

2–2, två lag och två förlorare: Iallafall om man summerar känslorna efter daladerbyt mellan Falun och Forssa.
– Sett till 90 minuter borde vi ha tagit det här, säger Falu FK:s poängräddare Carl Villwock.

Forssas resultat efter uppehållet har svajat rejält: 0–3, 7–1, 0–2. Då kunde derbyresultatet 2–2 mot Falu FK kanske vara ett steg i rätt riktning?

Ändå var det svårt att glädjas över poängen eftersom Falu FK:s kvitteringsmål kom på övertid.

– Insatsen är okej, betydligt bättre än senast. Men det är tredje gången vi tappar en ledning på slutet såhär. Det sitter lite mentalt och vi blir oroliga och kan inte stänga matchen och det känns surt, förklarar Forssas assisterande tränare Azmir Talundzic.

Och de tre poängen var nära efter att lagets specielle spjutspets Karim Rebai dundrat in 2–1-ledningen i krysset från nära håll i den 83:e minuten.

Men på övertid höll sig hemmalagets inhoppare Carl Villwock framme på en misslyckad utboxning av Forssamålvakten Johan Thorén och slog in 2–2-målet som räddade en poäng.

Målskytten var glad över sitt mål, men inte med resultatet:

– Vi sätter oss i en onödig situation att hamna i underläge. Vi slarvar och tappar lite i andra halvlek. Vi skulle ha vunnit det här tycker jag, säger Villwock, som gjorde sitt tredje mål för säsongen.

För serietvåan Korsnäs blev det däremot seger, då laget hemmaslog Strand med 3–1. Tränaren Magnus Ek var nöjd med sitt manskap efter segermatchen:

– Vi gör framför allt en bra matchstart där vi skapar många chanser och också får ett mål med oss. Sedan tappar vi litegrann och de kvitterar på deras första målchans, summerar Ek den första halvleken.

Men Korsnäs fick ändå med sig ledningen in till pausvilan efter att Jonas Östlund svarat för ledningsmålet till 2–1. Samme Östlund tog i den andra halvleken vara på en gratischans då Strandförsvaret tappade bollen. Östlund var iskall och satte 3–1 och matchen var därefter under kontroll.

– 3–1-målet är ett resultat av vårt ihärdiga presspel, säger Korsnästränaren Magnus Ek.