Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villbyggaförtroende

– Vuxenvandringar på byn handlar inte om övervakning, utan om att skapa förståelse och bygga förtroende, säger C-politikern och föräldern Anki Enevoldsen efter helgens vuxenvandringar i Djurås.

Tidningen berättade i lördags att ett antal förtroendevalda, föräldrar och Djuråsbor – med kommunalrådet Sofia Jarl och C-basen Anki Enevoldsen i spetsen – på fredagskvällen samlades för vuxenvandringar i centrala Djurås.

Det var ett sätt att ta ansvar efter att sommarens skadegörelse övergått i bråk och anmälningar om misshandel.

– Initiativet välkomnades av såväl ungdomar som vuxna. Vi hade flera bra samtal med människor på byn. Och även om unga kan tycka att det är pinsamt att se sina föräldrar ute i centrum kvälls- och nattetid verkar det som att många också tycker att det är skönt och tryggt att de vuxna är ute, säger Anki Enevoldsen.

Under samtalet väcktes det också idéer om vad de vuxna och kommunen kan göra för att öka ungdomarnas trivsel och för att förebygga skadegörelse och bråk.

– Det är viktigt att vi pratar med varandra och hjälps åt över generationsgränserna, tycker Sofia Jarl.

Politikerna berättar att det finns ett intresse för fortsatta vuxenvandringar och att flera redan tecknat sig för att delta.

– Under den kommande veckan ska vi försöka organisera det fortsatta arbetet och vi ser gärna att någon förening tar över, säger Anki Enevoldsen.