Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa såld i Vansbro till rekordpris - såldes för 2,3 miljoner kronor

Kerstin Söderlund, blivande kommunchef i Smedjebacken, och hennes man Kjell Eriksson har sålt sitt hus på Norra Grönalidsvägen i Vansbro för 2,3 miljoner kronor. Vilket är nytt prisrekord i Vansbro.
– Det är bra för bygden att huspriserna stiger, det följer mycket positivt med det, säger Oskar Lundgren, näringslivsansvarig.

Annons

Utropspriset på fastigheten som Kerstin Söderlund och hennes man Kjell Eriksson sålt på Grönalid var 1250000 kronor, vilket var i nivå med priset på några av de dyraste objekten som sålts i Vansbro. Men intresset var stort och budgivningen rullade i gång och inte mindre än fyra intressenter var med över två miljoner kronor. Det stannade till sist på 2,3 miljoner kronor och köpare är Anna Nyberg och hennes sambo Michael Eriksson. Anna kommer inom kort att börja jobba som kommunikatör vid Vansbro kommun.

– Från början var det tänkt att jag skulle veckopendla från Karlstad, men nu gör vi tvärtom, min sambo kommer att veckopendla till Karlstad, berättar Anna Nyberg.

Hon poängterar att det kan tyckas som mycket pengar, men ställer man det mot vad en lägenhet kostar i storstäderna är det inte mycket.

– Vi har letat länge efter något att köpa, och vi bara fastnade för detta hus vid älven, dessutom var vi faktiskt fyra intressenter som tror på Vansbro och var beredda på att göra den här investeringen, säger Anna Nyberg.

Just den framtidstro och den positiva utveckling som Vansbro befinner sig i, var tunga argument när hon och hennes sambo bestämde sig.

Även Nathalie Stjernqvist, fastighetsmäklare är lite förvånad över det stora intresset som var för fastigheten.

– Men samtidigt inte, vi har sett ett ökat intresse för människor att flytta till mindre orter, dels för att huspriserna är mer moderata och dels för att det som regel är lugnare på mindre orter och i Vansbro finns det en mycket positiv arbetsmarknad, säger Stjernqvist.

Hon är övertygad om att den nu genomförda affären kommer att få fler positiva effekter, det blir fler som väljer att byta boende, från något lite större till mindre eller till en lägenhet.

– Vi får en helt annan rörlighet på marknaden.

Oskar Lundgren ser mycket positivt på detta. Dels vågar folk satsa mer på sina hus när möjligheten att få tillbaka sina investeringar ökar, dels ger det en ökning av värdena på husen.

– Det ger en högre standard på husen och skapar även jobb inom byggbranschen, men det mest positiva är att folk faktiskt överväger att sälja sina hus och då kan vi få yngre människor att flytta till Vansbro, säger Oskar Lundgren.

Kerstin Söderlund uppger att hon inte på något sätt vill kommentera sin och makens fastighetsförsäljning.