Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill vi ha det så här?

Jag hörde nyligen av en kollega som skulle få ut pensionen att han via pensionsförsäkringsbolaget skulle hämta ut pengarna på OKQ8, Willys eller mot avgift på en bank, som hade avtal med bolaget.

Inget av de ställena kände till detta så han fick vända sig till bolaget för att höra igen hur han skulle göra. Jo, det är visst så, sade man på bolaget. Ok, en runda till, men med samma resultat.

Då återstår väl uttag på banken mot avgift då, tänkte han och stegade dit. Oj vilken hög avgift det var för att få ut pengarna. "Endast om man har konto här, får man ut avgiftsfritt", fick han reda på.

"Va bra", sa min sluge kollega, "då öppnar jag ett konto nu!" "Menar du att du sen ska ta ut pengarna?" frågade banken. "Jaa", svarade kollegan. "Men så kan man ju inte göra, vänta jag ska hämta min chef". "Ok då, sa chefen, "du får ut utan avgift denna gång".

Jag har suttit i telefon nu till vården och knappat in rikt- och personnummer. Tror ni att det har gått bra?

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare