Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill värva allsvenskt

Brage siktar på att värva allsvenska spelare inför nästa säsong.
Det berättade nye sportchefen, Michael Kallbäck, när han mötte fansen inför måndagens match mot Falkenberg.

Michael Kallbäck tillträdde som sportchef för Brage i onsdags.

På måndagskvällen, inför matchen mot Falkenberg, mötte han upp fans på supporterpuben – dels för att presentera sig, men även för att berätta om hur han kommer jobba med Brage.

De senaste dagarna har främst handlat om att utvärdera truppen.

– Vi har gått igenom den befintliga truppen först och främst. Vi vill försöka sätta stommen inför nästa år och de vi vill ha kvar av dem som sitter på utgående kontrakt ska förlängas, säger Kallbäck.

Sportchefen avslöjade även att han redan nu jobbar på att förstärka truppen inför nästa år.

– Vi ska försöka krydda med ett par nyförvärv som är riktigt bra. Vi har ett par namn vi jobbar med och det är spelare som är för bra för Superettan. De kan ta Brage till en ny dimension.

– Det är spelare av allsvensk klass, spelare som kommer ifrån allsvenskan.

Förhoppningen är att nästa års upplaga av IK Brage ska vara komplett tidigt.

– Stommen ska vara klar så fort som möjligt, men även nyförvärven som vi vill ha hit vill vi sätta så snart som möjligt. Vi vill ha en intakt trupp när försäsongen drar i gång, så att spelarna kan börja fokusera på säsongen direkt, säger Kallbäck som även avslöjade att man har ett samarbete, främst tänkt för ungdomssidan, med en annan klubb på gång.