Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill köpa möblerför 500 000 kronor

Vid sammanträdet på tisdagen yttrade sig kommunstyrelsen för att kommunen ska köpa möbler för 500 000 kronor.

Möblerna ska användas av de 13 personer som kommer att arbeta i den nya organisationen för upphandlingar.

Upphandlingskontoret, som placeras i Folkets hus, är ett samarbete mellan fem dalakommuner; Ludvika, Säter, Falun, Borlänge och Gagnef.

– Vi tar nu kostnaden för möblerna men möbelkostnaden kommer sedan att fördelas på de fem kommunerna, framhåller vice kommunalrådet Ivan Eriksson (S).

Kommunfullmäktige väntas senare i november ta det formella beslutet om möbelköpet. I beslutsunderlaget framhålls att upphandlingskontoret inte haft möjlighet att ärva möbler.

Tidigare lokalinnehavaren, kommunens fastighetskontor, tar med sig sina möbler när de flyttar och blir sambo med Ludvikahems kontorspersonal i "Silver Dollar-huset".

Upphandlingskontoret startar sin verksamhet direkt efter årsskiftet och man räknar med att årligen hantera upphandlingar för cirka två miljarder kronor.

Förhoppningen är att större gemensamma upphandlingar ekonomiskt kan gynna inblandade kommuner. Dessutom framhålls att kompetensen kommer att stärkas när flera kommunala upphandlare/inköpare finns på samma arbetsplats och kan stötta varandra på olika sätt.