Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha ökad delaktighet

Vårens omfattande patientenkät är nu redovisad.
Patienternas krav: ökad delaktighet.

150 000 patienter varav 6 000 i Dalarna inom den specialiserade sjukvården och drygt 25 000 patienter (varav 570 i Dalarna) inom den psykiatriska vuxenvården besvarade enkäten.

Resultaten blev att inom den specialiserade vården råder det ett högt förtroende för vårdpersonalen där de upplever att de bemöts med hänsyn och respekt.

Samtidigt önskas en ökad delaktighet.

Det framgår av den stora nationella patientenkäten som genomfördes under våren 2012 i länets samtliga landsting och regioner.

Och Dalarna utmärker sig inte där skillnaderna är små jämfört med övriga landet.

För Dalarna är resultaten även slående lika liksom resultaten 2010, det skriver Landstinget Dalarna i ett pressmeddelande.

Dalarna håller även jämna steg med övriga landet vad gäller den somatiska (kroppssjukvård) öppenvården och oförändrad gentemot 2010 års resultat.

Inom den slutna vården rapporterar patienterna i Dalarna något längre väntetider än patienterna i riket, som upplever att tillgängligheten förbättrats.