Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha medicinjour vid Ludvika lasarett

I en motion föreslår moderaterna Håkan Berggren och Håkan Frank att medicinjouren vid Ludvika lasarett återinförs - och att landstinget tar fram en konsekvensbeskrivning av vilka effekter det skulle få att bemanna jourmottagningen i Ludvika med medicinläkare.

Landstingsstyrelsens majoritet menar dock att det inte är aktuellt och relevant att göra det i och med de strukturförändringar som vidtagits i Ludvika.

Centerpartiets ledamöter i landstingsstyrelsen yrkade på en helt annan lösning. Centerpartiet menar att det är bättre att Ludvika lasarett en organisation av samma typ som på Avesta lasarett. Ett förslag som partier förde fram redan i mars 2011.

– Vi anser att centerpartiets förslag att utreda förutsättningar för att Ludvika lasarett skall få samma eller liknande organisation av medicin-akutfunktionen som finns på Avesta lasarett. Det skulle innebära en uppgradering av Ludvika lasarett. Varken majoritetens organisationsförslag eller moderaternas förslag i motionen tycker vi är det optimala för Ludvika lasarett, säger oppositionsråd Lena Reyier (C).

Frågan kommer behandlas av landstingets fullmäktige den 24 september.