Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha kommunalt stöd till Runn

Falu kommun och Borlänge kommun ska årligen bidra med 400 000 kronor var till Runn - sommar & vinter - som gemensam arena för rekreation, evenemang och besöksnäring.
Det hoppas i alla fall Visit Södra Dalarna som i dagarna skickat in en ansökan till de båda kommunerna om att få ett ekonomiskt stöd i den storleken.

– I grunden handlar det inte om att få några nya pengar från kommunerna, utan den ekonomiska delen ligger på samma nivå som de pengar vi fått tidigare via olika evenemangsbidrag. Det vi gör nu är att samordna allt på ett bättre sätt och skriva ett treårsavtal med kommunerna, säger vd:n Carl-Johan Ingeström.

I samband med att ansökan om stöd skickats in, har också Visit Södra Dalarna tagit fram en verksamhetsplan för Runn och åren 2013-2015.

Runn Winter Weeks organisation föreslås bland annat ha följande verksamhet året runt:

* Huvudansvar för Runn Winter Week och Runndagarna sommar i samarbete med föreningar och företag.

* Huvudansvar för lokal, regional, och internationell marknadsföring och PR i samarbete med Visit Södra Dalarna, Visit Dalarna, Visit Sweden och mediapartners.

* Kontakt med plogningsorganisation Runn-is och kommuner samt mellan delarrangörer/föreningar/företag.

* Kontaktperson för nederländska skridskoförbundet med målet att minst en världscuptävling per säsong förläggs på Runn.

* Utveckla nätverket med researrangörer och boendeanläggningar samt utveckla skridskonätverken i Dalarna och Sverige.

– Ett långsiktigt stöd ger en möjlighet att skapa en bättre helhet av säsongerna sommar och vinter. Runn är en året runt arena. Vi vill skapa en klarare struktur av hur allt ska skötas och samordnas mellan kommunerna, föreningar, organisationer och andra inblandade, säger Carl-Johan Ingeström.

– Det har med all tydlighet framkommit att plogningen av banorna på Runn behöver en långsiktig lösning när det gäller det ekonomiska stödet. Nu skriver vi ett separat avtal med Runn-is gällande skötseln, och med ett treårsavtal skrivet med kommunerna vet alla inblandade hur det ekonomiska stödet kommer att se ut framöver.

– Även när det gäller driften av Runndagarna och tävlingarna på Runn, behöver de inblandande veta flera år i förväg om stödet finns. Vi skapar en helhet som kommer att förenkla saker och ting en hel del, slutar Carl-Johan Ingeström.