Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha ensamrätt på klassikern

En svensk klassiker, som vill ha ensamrätt på klassikerbeteckningen, har stämt Malmöklassikern med krav på 500 000 kronor i vite för namnintrång.
– Innan det går för långt måste vi agera för att hålla vårt varumärke högt, säger Michael Thorén, vd på En svensk klassiker.

De som genomför Vasaloppet, alternativt Engelbrektsloppet, Vansbrosimningen, Vätternrundan och Lidingöloppet inom 12 månader har klarat av En svensk klassiker.

– Vi har byggt upp vårt varumärke sedan 1971, men nu är det väldigt många som kommer upp med klassiker i sina arrangemang, säger Michael Thorén.

En svensk klassiker har sökt patent på sitt namn och klassikerbenämningen men Patent- och registreringsverket har ännu inte fattat något beslut om detta.

Nu stämmer ändå En svensk klassiker Malmöklassikern som innefattar motionsloppen Malmömilen, Malmösimmet och cykelloppet Malmö Velo Classic.

Michael Thorén förklarar stämningen med att En svensk klassiker vill skydda sitt varumärke.

– Vi vet ju inte vad det är för filurer, som vill tjäna pengar på klassikerbegreppet.

Nu blir det Malmö tingsrätt som ska ta ställning till den här stämningen. Redan innan det kommit något utslag därifrån har En svensk klassiker gått vidare.

– Vi har gått på Göteborgsklassikern och vi ska ta de andra också, säger Michael Thorén.