Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill du leda ritten på hemmaplan

Nu på fredag startar jubileumsritten Hundra dagar genom Sverige för att fira Svenska Ridsportförbundets 100-årsdag.
Till Dalarna kommer stafettpinnen runt midsommar, och här söks nu sträckledare med lokalkännedom

Spindeln i nätet för länets del är Marianne Eriksson i Dalarnas Ridsportförbunds distanskommitté. Hon behöver 6 -7 ledare på varje sträcka om cirka 40 kilometer genom Dalarna.

- Vi ansvarar för stafetten från Grängesberg till Voxna. Exakt hur länet ska korsas är ännu inte bestämt. Först behöver jag få klart med sträckansvariga innan resten av bitarna kan falla på plats, säger Marianne Eriksson.

Hon framhåller också att sträckorna kan göras fler och kortare om det passar bättre, att sträckledarna både kan rida och köra och att alla är välkomna att rida med.

- Västmanland har kortat av med några dagar, så hit till Dalarna kommer ritten den 20 juni. Vi har sedan fram till 1 juli på oss att nå Voxna och överlämna stafettpinnen där, förklarar Marianne Eriksson.

Under jubileumsrittens gång har sträckledarna möjlighet att blogga på Svenska Ridsportförbundets hemsida, så att alla intresserade kan följa färden de 100 dagarna genom Sverige.

Sträckledarna kommer att rida klädda i ridsportförbundets officiella tröjor och alla andra i specialdesignade t-shirts. Alla deltagare kommer också att få sätta sin namnteckning på stafetten, som framdeles ska pryda Riksidrottsmuseet.

Både kända och okända ryttare kommer att delta i ritten, som genom landet är uppdelad i ett antal delsträckor där ryttare växlar av varandra. Intresset är stort och hundratals förväntas delta.

Under den 100-dagar långa ritten från Skåne kommer Halland, Västergötland, Värmland, Dalarna och Hälsingland att passeras och mot slutet kuststäderna Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå, Piteå och Luleå.

Är du intresserad av att ta ansvaret för någon av sträckorna genom länet, hör då av dig till Marianne Eriksson på 0706-916 416. Ju förr dess bättre, då hon först därefter kan dra upp färdvägen och informera alla som vill rida med eller följa ritten vid sidan om.