Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill att hovrätten prövar tingsrättsdom

Den man i 30-årsåldern från Ludvika kommun som i oktober dömdes för grovt förtal har överklagat domen till Svea hovrätt.

Annons

Mannen dömdes också för dataintrång efter att ha lagt ut nakenbilder på sin före detta flickväns sida på Facebook. Bilderna låg ute på Facebook i cirka 30 minuter. Han chattade dessutom, på ett sexuellt sätt, med flera personer i flickvännens namn. Mannen åtalades för dataintrång och grovt förtal.

Angående grovt förtal medgav han omständigheterna i sak, men bestred ansvar för brott med hänvisning till att han inte hade uppsåt att peka ut flickvännen som klandervärd eller att utsätta henne för andras missaktning. Han tillade att om Falu tingsrätt ändå skulle bedöma gärningen som förtal, skulle det inte rubriceras som grovt.

Falu tingsrätt ansåg dock att mannen hade gjort sig skyldig till grovt förtal och dataintrång och påföljden blev 60 timmars samhällstjänst.

Men nu vill han via sin advokat att Svea hovrätten prövar domen, delen grovt förtal, med hänvisning till ovanstående inställning.