Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken värdegrund

När Borlänge kommun måste spara inom flera verksamheter drabbar detta både barnomsorg och äldreomsorg bland annat. Ett exempel är Tjärnahuset på Tjärna Ängar. Matsalen slutar servera mat från den 1 oktober.

Kommunen erbjuder då matlådor från Samhall som kommer att levereras en gång per vecka. Vill man ha något annat får man ordna det själv. Personal kan hjälpa till med uppvärmning.

Rekommendation från arbetsgivaren är att städning får ske var tredje vecka, tvätt max två gånger i månaden och handling en gång per vecka. Personalen har fått ändrad gångtid mellan vårdtagarna från tre minuter till två minuter. Om en boende larmar kostar det 150 kronor. Om två stycken ur hemtjänstpersonalen måste hjälpa någon som ramlat så kostar det 300 kronor.

Allt detta anser Borlänge kommun är värdigt de boende och personalen. Kommunen har det senaste året fokuserat mycket på vad man kallar värdegrund. Många har utbildats i detta. Varför då?

Alfred

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare