Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken påsksmäll

Det blev dubbla smällar på Dalavallen för Korsnäs.
Dels tappade hemmalaget i slutet en 1–0-ledning och dessutom hämtades lagkaptenen med ambulans.
Rengsjö vann premiären med 2–1.

Det utspelades otäcka scener på Dalavallen när Oscar Wallén Ljunggren efter en närkamp ramlade ihop och blev liggande livlös.

Spelet fortsatte och sekunden senare sköt Daniel Ölander in segermålet för det gästande hälsingelaget.

Snacka om dubbla smällar för Korsnäs.

– Han fick en tryckare i ryggen och föll sedan handlöst med huvudet i backen, sa en bedrövad Magnus Ek.

Korsnästränaren fick inte bara se Rengsjö avgöra på stopptid, han fick även sin lagkapten skadad.

Troligtvis ådrog sig Oscar Wallén Ljunggren en hjärnskakning.

– Han var medvetslös ett tag, men vaknade till när ambulansen kom. Fast han verkade rätt borta när han svarade, berättade Ek.

Till saken hör att Oscar Wallén Ljunggren fick en smäll i huvudet redan i slutet av den första halvleken. Korsnäskaptenen lämnade blödande planen, han plåstrades om i paus, men fanns med då andra halvlek startade.

Med facit i hand var det kanske inte så klokt att Wallén Ljunggren spelade vidare efter den första smällen.

Den duktige lagkaptenen såg också sliten ut i andra halvlek, men om det berodde på den första smällen eller om han blev trött av värmen är svårt att säga.

Det var annars en strålande sol över Dalavallen, men spelet var inte så lysande. En typisk premiärmatch, kan vi väl kalla det, där felpassen duggade tätt.

– Vi spelade spänt i första halvlek. Vi sökte den avgörande passningen i stället för att hitta ytorna. Det blev för mycket långbollar, men det försökte vi rätta till i andra, sa Korsnästränare Ek.

Hemmalaget fick en smakstart efter paus. Daniel Karlsson hittade med en perfekt passning fram till Petter Forslund, som från nära straffpunkten distinkt tryckte upp bollen i nättaket. Kornäs verkade ha full koll på matchen, men i slutet vände Rengsjö till seger.

– Det är misstag vid båda målen, suckade Magnus Ek.

Div 3 norra Svealand

Korsnäs IF FK–Rengsjö SK

1–2 (0–0)

Målen: 1–0 (48) Petter Forslund, 1–1 (84) Daniel Öhlander, 1–2 (90+3) Daniel Öhlander.

Domare: Daniel Hansson, Örebro.

Publik: 117.

LAGET

Korsnäs på Dalavallen: Tim Carsting – David Hedman, Oscar Wallén Ljunggren, Max Källberg, Mikael Lindenmo (67) – Christoffer Zandén, Vassillios Panagiotidis (83), Daniel Visone, Daniel Karlsson – Petter Forslund, Glen Edman. Ersättare: Peter Trones, Christoffer Candika, Adam Nygren, Amir Al Kabbani (67), Basiru Jagne (83).