Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka konkreta åtgärder föreslår SD?

Vid en genomläsning av Sverigedemokraternas (SD) invandringspolitiska program framkommer det att SD vill införa en mer restriktiv invandringspolitik. SDs invandrarpolitik tycks dock ha fallit i glömska.

Hur ska de människor som redan är här integreras/assimileras och hur ska de flyktingar som kvarstår trots restriktiv immigrationspolitik tas emot? SD nämner att människor ska anpassas till det svenska samhället men talar inte om hur detta ska ske.

SDs enda "integrationsåtgärder" tycks vara att minska invandringen och avskaffa alla nuvarande integrationssatsningar, men vad händer efter att de målen uppnås? Tror SD att problemen med utanförskap och rasism kommer lösas av sig själva efter det?

SD hävdar att "dagens integrationspolitik har misslyckats". Om den har misslyckas bör rimligtvis förslag på åtgärder vara på sin plats. Vad är det för konkreta åtgärder SD tänker vidta, efter att ha fått igenom en mer restriktiv invandringspolitik?

Torbjörn Blom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare