Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka beslut ska kommunen arbeta efter?

Annons

I gemensamma beslut har alla partier varit överens om att skapa ett modernt, attraktivt och handikappanpassat resecentrum vid stationsområdet. Stationshuset som ska vara öppet, tillgängligt och med god service. Beslut om lokal optimering och tomställning kvarteret Ugglan, där i dag en del av verksamheten för Kultur- och fritidsförvaltningen inryms samt Turistbyrån, fattades av kommunstyrelsen i oktober 2011 samt en rapportering i ärendet gavs på kommunstyrelsens möte i november 2011.

Vid dessa sammanträden deltog representanter från samtliga partier i Hedemora kommun, alla ställde sig bakom besluten! Någon försäljning av Ugglan har aldrig varit uppe för behandling i de politiska organen. Beslut om utredning av kultur och fritids organisation togs av både majoritet och opposition. Det vore klädsamt om Jan Rindberg Isacsson höll sig till sanningen.

Jan Rindberg Isacsson känner oro för att föreningarna kommer att påverkas av en nerläggning av kultur- och fritidsförvaltningen. Hur organisationen ser ut i kommunen behöver givetvis inte påverka verksamheten och stödet till våra föreningar. Enligt Jan Rindberg Isacsson har Hedemora kommun en stor plånbok. Han tycker att kommunen ska satsa pengar på ljustavlor längs riksvägen, flera kommundrivna campingar, inrättande av en kulturnämnd, skapa museum i någon av kommunens byggnader, till exempel fastigheten Ugglan som i dag inrymmer Turistbyrån, eller rådhuset. Vad kostar då allt det här och inte minst: Vad kostar det att handikappanpassa dessa lokaler?

Beträffande Moderaternas utspel är det mer förvånande. Vid kommunfullmäktiges sammanträdeden 28 augusti i år, säger Moderaternas företrädare Melker Andersson (M) ingenting om att partiet vill skapa ett Hedemorania runt Rådhuset och stora torget. Vad är ett Hedemorania och hur stor är kostnaden för det?

På kommunfullmäktiges säger istället Melker Andersson (M) att det är lagstadgad verksamhet som ska prioriteras. Dagen efter har Moderaterna ett helt annat förslag. Ja, vem ska våra kommuninvånare tro på? Är det de beslut som vi politiker och vad de politiska företrädarna säger, eller är det, det utspel i dagspressen?

Ulf Hansson (S)

Gun Drugge (C)

företräder kommunledningen i Hedemora.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel