Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vila för Elfsborg efter tredje raka

Annons

Elfsborg går in i landslagsuppehållet med tre raka segrar i ryggen, efter 1_0 på bortaplan mot Hammarby.

Nu väntar åtta dagars vila. För de flesta.

Tillsammans med lagkamraten Samuel Holmén är det från och med tisdag landslaget och EM-kval som gäller för Anders Svensson. De båda mittfältarna lär komma till landslagssamlingen i Stockholm med gott självförtroende.

Tremålsskytten från mötet mot IFK Göteborg senast fick dock gå mållös från planen. I stället var det inhopparen Daniel Alexandersson som ordnade segern mot Hammarby, med ett välriktat skott i den 79:e minuten.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund hade till skillnad från tidigare matcher satsat på två anfallare. Den förändrade strategin gav laget ett massivt övertag den första halvtimmen, tills Hammarby fick ordning på sitt eget spel.

Ändå var det långt mellan målchanserna.

I stället kom Hammarby allt mer in i matchen och efter paus var det en betydligt jämnare tillställning.

En bit in i halvleken byttes Charlie Davids in. Den unge amerikanen, som hittills haft en tuff säsong, fick en fri roll på vänsterkanten och höll på att bli matchhjälte för Hammarby, men fick sitt mål bortdömt för offside.

Elfsborg gick i och med segern upp i serieledning. Låt vara med fler matcher spelade, men de regerande mästarna har nu lika många poäng som i fjol vid den här tiden.

Sett till formen de senaste matcherna kommer landslagsuppehållet kanske lite olägligt. Å andra sidan blir det spelarnas enda ledighet fram till julafton, eftersom sommaren störs av Champions league-kvalet.

Inte minst Elfsborgsmålvakten Johan Wiland lär vara glad för ledigheten. Han krockade otäckt med Charlie Davids med en kvart kvar att spela och fick bäras ut på bår med bandagerad panna.

TT

Mer läsning

Annons