Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt med valfrihet

Annons

Den skeva debatt om privatdriven vård slår hårt mot de seriösa aktörer som vill förverkliga sina drömmar och starta företag med inriktning som skapar konkurrens och valfrihet för de gamla. Kristdemokraterna är angelägna om att företagsklimatet i vårt län ska förbättras snarare än att hämmas. Bra företagsklimat öppnar upp för skaparkraft och engagemang hos våra medborgare. Beslut decentraliseras och inflytandet ökar.

Men självklart vill vi att även privata aktörer levererar det bästa för våra gamla, till skillnad mot vänstern och Socialdemokraterna som helst vill ha monopol på detta. Det är orimligt att människor som tagit beslut i hela sitt liv, över sina liv och val, ska lägga sig platt för politiska beslut som inskränker människors fria vilja.

Den utvecklingen vill vi Kristdemokrater inte ha. Vi värnar om de sjuka och vill skapa en säker vård. Detta handlar mycket om hur vi formulerar våra upphandlingskrav både på bemanning samt kvalitet.

Katarina Gustavsson

gruppledare för Kristdemokraterna

Lars Nilsson (KD)

Anne Ingemardotter (KD)

Rita Magnusson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare