Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att reda ut motivet till Irakresan

Evin Cetin, Socialdemokraternas förste ombudsman i Dalarna, har hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att hon har dansat med medlemmar i den terrorstämplade kurdiska gerillan i Irak. Tidningen Expressen kunde i går visa bilder från Cetins besök i Irak i våras, där hon var gäst vid ett träningsläger för gerillasoldater.

I går valde Evin Cetin att ta time out från ombudsmannauppdraget och samtidigt kom beskedet från Socialdemokraternas partiordförande i länet, Peter Hultqvist, att partidistriktet ska utreda omständigheterna kring resan och vilka Cetin träffat.

Hennes egen version är att hon rest till Irak för att få uppgifter till en bok hon är i färd med att skriva. Oavsett hennes motiv för besöket är avslöjandet besvärande för Socialdemokraterna, som tar avstånd från kontakter med terroriststämplade organisationer av den typ som i det här fallet representeras av organisationen Pjak.

Det är bra att Socialdemokraterna reder ut motiven bakom resan. Det kan mycket väl visa sig att besöket är ett utslag av aningslöshet och dåligt omdöme. Misstaget ska inte döma hennes för evigt.