Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigare än vargen

Ska det finnas varg i Sverige? I så fall hur många? 380, som Naturvårdsverket föreslår? 180, som en ministerns uppfattning?

Det skrivs kilometer långa spalter om vargen. I grund är det ett marginellt problem för en minoritet av de boende på landsbygden. Problematiken för landsbygden är mer omfattande än vargen. Servicen försvinner, underhåll av vägarna är eftersatt sedan flera årtionden, tillgången till allmänna transportmedel är inte anpassat, etableringen av stora vindkraft parker får folk att fly.

Landstinget lägger ned vårdcentraler och minskar utbudet på de mindre sjukhus. Underhållet av skolorna är eftersatt. Allt koncentreras till centrala orter. Det började under den socialistiska eran. De gröna satsningar, vindkraft, och så kallade miljöskatter jagar på flykt de som hela sitt liv har levt på landsbygden.

Det finns så mycket annat och viktigare än varg att debattera.

Jean-François Loise

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare