Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vikten av sanning och vederhäftiga siffror

Det är beklämmande att läsa insändare om kostnader om ekonomi och flyktingar/invandrare. Inte minst dravlet om hur mycket pengar en mamma får ut från samhället!

Jag har bara koll på vad en ensamstående utanför arbetsmarknaden får ut. Och där gäller samma siffror för såväl infödingar som utbölingar. Bidrag kan inte kombineras till fantasisummor. Den som uppbär etableringsstöd kan inte kombinera detta med föräldraförsäkring. Det är genuint korkat att påstå att så är fallet.

Det är försörjningsstöd som gäller, och det är en norm, inget bidrag. vilket innebär att barnbidrag, exempelvis, räknas in i normen. För en ensamstående är normen 4 587 kronor per månad. En norm som upplysningsvis ligger avsevärt lägre än vad en garantipensionär får ut.

Så anser jag också att det ska vara, en självklarhet, men för mig är lika självklart att ingen mindre vetande ska påstå att det inte är så. Sanning och vederhäftiga siffror är viktiga i de här sammanhangen.

Bo Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare