Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vika Bröd varslar samtliga anställda

/
  • Samtliga 31 anställda på Vika Bröd varslades på onsdagen om uppsägning.
  • Leksands Knäckebröd har förhoppningen att fortsätta baka i Stora Skedvi på traditionellt sätt fram till midsommar.

Efter att Vika Bröd under flera år har gått med förlust har nu ägaren Leksands Knäckebröd tvingats till drastiska åtgärder. Samtliga 31 anställda på Vika Bröd har varslats om uppsägning.


– Vi har vänt på varenda sten för att försöka lösa situationen, men till slut gick det inte, säger Peter Joon, vd för Vika Bröd.

Annons

1923 grundades Vika Bröd. 90 år senare verkar det sista kapitlet ha skrivits om det lilla bageriet. På onsdagseftermiddagen kom nämligen beskedet att Leksands Knäckebröd har varslat samtliga 31 anställda vid Vika Bröd om uppsägning.


– Vi köpte upp Vika Bröd 2005 som redan då hade ekonomiska problem. Sedan dess har dock Vika Bröd gått med förlust mer eller mindre varje år. Vi har försökt titta framåt, men har tagit en budget för 2013 som går back. Det går inte att blunda för det ekonomiska läget längre. Vi har vänt på varenda sten för att försöka lösa situationen, men till slut gick det inte, säger Peter Joon.


Personalen fick besked om varslet på onsdagen.


– Vi har hållit personalen informerad om läget under resans gång. De flesta har haft detta på känn. Men det är klart att det blir ett tungt besked när det kommer ett konkret beslut om varsel. Det var ett oerhört tungt besked att behöva ge personalen, säger Peter Joon.


Kommer Vika Bröds speciella bröd att kunna leva vidare inom Leksands Knäckebröd på något annat sätt?


– Det är för tidigt att svara på det, men Vika Bröd är ett starkt varumärke och vi tänker försöka använda det på något sätt. Det är ett fantastiskt bageri, unikt i sitt slag. Men hur det skulle kunna göras kan jag inte svara på i dagsläget, säger Peter Joon.


Leksands Knäckebröd har förhoppningen att fortsätta baka i Stora Skedvi på traditionellt sätt fram till midsommar.

Annons