Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill kunna njuta av Dammyrans naturområde

Borlänge kommun planerar nu tydligen att bygga 20 nya bostäder uppe i Skräddarbacken intill vår lilla idylliska badsjö Dammyran.

Så långt har jag inga problem med Borlänge kommuns bostadsplanering uppe i Skräddarbacken. Men när det kommer till den nya vägsträckningen som ska leda bilarna till dessa nya bostäder så reagerar jag mycket starkt.

Att bygga en ny och förhållandevis stor och trafikerad bilväg endast 40 meter från strandlinjen och endast 15 meter från oss solande badgäster är rent ut sagt förjäkligt.

Vi vill kunna njuta av Dammyrans naturområde utan att ha en trafikerad bilväg som stryker förbi i nacken. Så till Borlänge kommun och till våra politiker vill jag därför säga, ta och tänk om och sträck vägen någon annanstans så att den inte stör Dammyrans naturområde. Och om ni inte kan finna någon lämplig vägsträckning så bygg i så fall bostäderna någon annanstans i vår fina kommun. För yta i kommunen har vi så att det räcker och blir över.

Hans Filips

LÄS ARTIKLARNA OM BYGGPLANERNA:

Boende i Skräddarbacken sågar planerna på det nya bostadsområdet: ”Omodern och olämplig”

Efter kritiken – nämndordföranden försvarar bygget i Skräddarbacken: ”Högt tryck på nya bostäder”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare