Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill inte ha er "present"

Men oj, så storstilat av vård- och omsorgsförvaltningen i Ludvika, som tackar sin personal med risgrynsgröt och skinksmörgås. Att denna "rätt" skulle kosta 150 kronor per person är för mig helt obegripligt.

Tack, men nej tack. Vi är ett antal arbetare som genom att avstå från denna måltid skänker pengarna till förvaltningen som en fin gest. Så kanske det finns någon möjlighet för ordinarie personal att slippa bli utkommenderade de helger som vi är lediga eftersom de som arbetar i den så kallade bemanningen får göra sig otillgängliga.

Det har nu kommit till min kännedom att det endast finns fem vikarier att tillgå för 44 dagpersonal över jul och nyår. Det innebär att även om man sökt om semester i god tid inför aktuella helger så får du inte den beviljad på grund av personalbrist. Samma gäller om du arbetade förra året dessa helger.

Nej, förvaltningen borde ta itu med den så kallade bemanningen och vara rädd om den proffsiga personal som finns kvar, innan fler av oss vänder sina blickar mot Norge.

Florence Nightingale

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare