Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill ha ljus"

Boende längs Siggebogatan är kritiska mot nedsläckt gatubelysning och brist på information från kommunen om det pågående vägarbetet i området som har stannat av.
– Det viktigaste är att vi får tillbaka belysningen, det blir helt kolsvart här när mörkret faller, säger Anja Tolnai.

Förra hösten påbörjade kommunens VA-avdelning och gatukontoret en ombyggnation av Nya Sjukhusvägen. I arbetet ingår att byta dagvattenledningar samt vatten och avlopp och allt är uppdelat i fyra etapper. För ett par veckor sedan noterade några av de boende längs Siggebogatan, som är slutet av den fjärde och sista etappen, hur arbetet stannade av.

– Vi hade hoppats att de skulle hinna med även vår gata innan vintern kommer. Jag gick och frågade en av lastbilskillarna vad som var på gång och han svarade att de skulle ta en paus över vintern, berättar Anja Tolnai, som bor på Siggebogatan.

Under vägarbetet har gatubelysningen i området släckts ner. Detta ställer till bekymmer, menar Einar Andersson som bor granne med Anja Tolnai.

– Det känns nonchalant att de avbryter arbetet men inte verkar bry sig i att koppla på gatubelysningen igen. Själv klarar jag mig rätt bra ändå, men det finns ju de som har det värre och som ser dåligt. De blir väldigt drabbade när det inte finns belysning. Och om någon ramlar och skadar sig för att det inte finns några lampor, vem tar ansvar för det? undrar Einar Andersson.

Siggebogatan är sliten och har under årens lopp reparerats på vissa ställen. Även om vägen har flera stora gropar tycker Einar Andersson och Anja Tolnai att det har blivit bättre det senaste året.

– Tidigare har det nästan varit så att ambulansförarna inte har velat åka in på vägen för att den har varit så dålig. Men lastbilarna som har åkt här nu under vägarbetet har plattat till vägen, så det är ju bra, tycker Anja Tolnai.

Det är dock bristen på information från kommunen samt avsaknaden av gatubelysningen som gör dem mest upprörda.

– Vi vill ha ljus i vårt område. Det är extra viktigt så här års när det är höst och mörkt, speciellt innan det har kommit snö, säger Anja Tolnai.