Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill ha fler medlemmar"

Sofia Norgren är ny ordförande i Dalarnas Författarförbund. Hon vill att förbundet ska bli än aktivare, med bland annat skrivarkurser och berättarkvällar.

– Alla i Dalarna som hittills bara skrivit för byrålådan är välkomna som medlemmar hos oss, säger hon.

Själv har hon skrivit skönlitterärt i två år. Det började med en blogg med hennes tankar. Senare inledde hon ett samarbete med en illustratör för en färdig barnbok, en som hon just nu skriver på och en som ännu befinner sig på idéstadiet.

Kontakterna med Dalarnas Författarförbund har varit inspirerande för henne. Hon har mött kreativitet och skrivarglädje. Norgrens bakgrund som marknadsförare kommer att komma väl till pass när hon nu blir ordförande efter Iréne Reenberg. Norgren är en av dem som arbetat med den framgångsrika Litteraturdagen i Kupolen.

– Jag har en kunnig och trygg styrelse som hjälper mig i gång. Jag vill visa att jag vågar tacka ja till det här uppdraget fast jag aldrig gjort något liknande tidigare. Dalarnas Författarförbund blir på det sätt som medlemmarna vill att det ska vara. Jag uppmanar alla som vill vara med och bygga upp den verksamhet de vill se och att aktivera sig hos oss.

– Jag ska förvalta det som funnits genom åren och förhoppningsvis komma med nya idéer.

Hon nämner kontakt med förlag, hjälp med print-on-demand för dem som vill ge ut sina egna verk och mentorskap för nya medlemmar från mer erfarna och etablerade skribenter. Norgren vill att Dalarnas Författarförbund ska synas på nästa års barnboksfestival i Dalarna.

I uppdraget ingår också att förbättra förbundets hemsida och att vitalisera antologin Dalapennan.