Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tror att Jeremy kan komma tillbaka"

Jeremy Colliton sa i en intervju med studio MIK i fredags att han trots en allvarlig hjärnskakning har målsättningen att spela i Mora under säsongen.
Att 28-åringen ska kunna spela tror också läkare som undersökt kanadensaren.
– Men vi kan inte säga när, förtydligar MIK-läkaren Thomas Marnéus.

Colliton fick större delen av förra säsongen spolierad på grund av en hjärnskakning. Han värvades till MIK, där förhoppningen var att han den rutinerade kanadensaren, som har meriter från NHL och AHL samt spel för Rögle i elitserien, skulle bli en ledande spelare.

Han utsågs även till lagkapten, men fick bara vara med i två allsvenska matcher. På en träning ådrog han sig en allvarlig hjärnskakning som hållit honom borta från spel i närmare två månader nu.

– Jag vill så snabbt som möjligt komma tillbaka och hjälpa laget, det är frustrerande att inte kunna vara med, sa Colliton i intervjun.

Frågan är; n-ä-r ska han bli redo för spel igen?

– Det går tyvärr inte att säga. Han kan bli bra i morgon, det vet vi inte. Hjärnskakning är difust, så det går inte att säga, konstaterar Marnéus.

Men att Colliton ska komma tillbaka till isen, det menar Luleåläkaren Yelverton Tegner, som undersökt Jeremy Colliton och som är specialist på hjärnskakning.

– Vi tror båda att Colliton kan spela igen, säger Mora IK:s lagläkare.

Nyligen fick Marnéus ge det dystra rådet till Patrik Andersson att han borde lägga av efter att ha dragit på sig många hjärnskakningar.

Det beskedet slapp Colliton. Marnéus försöker komma på lösningar för att MIK-centern ska slippa symptomen.

– När det gäller Patrik så fick han glasögon, som hjälpte honom. Jeremy har redan starka glasögon, men vi ska skicka honom till en ögonspecialist för att se om det kan ge något.