Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kan slå alla lag"

Mot BIK Karlskoga i måndags kom första segern.
Nu laddar Almtuna för att "knäppa" Leksand i Gränbyhallen i kväll.
– Det känns som vi kan slå alla lag i den här serien, säger Martin Karlsson.

Martin Karlsson är en av fyra spelare i Almtuna med ett förflutet i Leksand.

Den 21-årige forwarden, med Smedjebackens HC som moderklubb, tvingades lämna Leksand under förra säsongen och hamnade, efter en mellanlandning i Borlänge, i Almtuna.

– Det ska bli roligt att möta Leksand och det är klart att det är lite speciellt att möta ett lag där man känner igen i stort sett alla spelarna. Men när pucken släpps är det som vilken match som helst.

Almtuna har spelat tre jämna matcher i upptakten av Hockeyallsvenskan. Först två uddamålsförluster, 2–3 mot Djurgården och 1–2 mot Västerås, och sedan 3–2-segern mot BIK Karlskoga i måndags.

– Mot Västerås borde vi fått in några fler puckar, men jag tycker ändå att vi spelat ganska bra och vi går in till matchen mot Leksand med en positiv känsla.

Av Almtunas hittills sex gjorda mål har Martin svarat för två av dem. Bland annat 2–1-målet mot Karlskoga.

– Jag har fått trycka in några puckar och det är skönt att målen kommer direkt i början av säsongen.

Vad kan vi förvänta oss av Almtuna den här säsongen?

– Många har tippat oss i botten, men det spelar ingen roll för oss. Det känns som vi kan slå alla lag och det är klart att vi siktar uppåt i tabellen och att spela vidare efter grundserien.

Leksand gjorde en del ändringar i kedjorna inför matchen mot Tingsryd senast och tränaren Andreas Appelgren var nöjd med resultatet.

– Den nykomponerade kedjan med Janolhs, Edblom och Filip stod för tre mål och trion Blomqvist, Raffl och Tobbe Forsberg gjorde två stycken så några större förändringar blir det nog inte. Men som vanligt kan det bli småjusteringar och det avgörs efter värmningen på torsdag morgon, säger Appelgren.