Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har halkat efter"

Ludvika FK siktar högt nästa år.
Nu hoppas lagets tränare att konstgräsplanen blir klar snarast.
– Det är fan på tiden att en plan är på gång, säger Tommy Medén.

Besvikelsen efter lördagens 0–1-förlust mot Dala-Järna har lagt sig i LFK-lägret.

I går kväll samlades spelare och ledare för att summera säsongen. Viss besvikelse fanns då man var nära kval till trean inför säsongens sista match.

– Men vi har aldrig trott på en uppflyttning i år. Jag är fruktansvärt nöjd med årets insats trots att vi föll på målsnöret, försäkrar LFK-tränaren Tommy Medén, som nu blickar framåt.

Nästa säsong hoppas han att laget ska etablera sig som ett topplag i dalafyran. Laget tänker göra det med en fortsatt satsning på unga spelare med lokal förankring.

– Jag hoppas att alla klubbar i kommunen förstår innebörden. Vi vill inte förstöra för några utan vi vill att LFK ska vara det ledande laget i Ludvika, säger Tommy Medén.

Men det får ta sin tid för ekonomin saknas och någon konstgräsplan finns ännu inte tillgänglig i kommunen, menar han.

– Vi är ett U-land jämfört med hur andra klubbar i serien har det i sina kommuner. Ursäkta språket, men det är fan på tiden att det är en plan på gång nu. Kommungubbarna borde skämmas att det har tagit sådan tid. Det kostar oss många pengar att åka till andra kommuner för att träna och spela matcher på försäsongen, säger Tommy Medén.

Nästa höst hoppas man att en konstgräsplan ska vara klar. Och konstgräset skulle ge klubben bättre förutsättningar för att infria sina mål.

– Vi halkar efter konkurrenterna varje år. Det är inget konstigt, det är rent fakta, betonar han.

Klubben får alltså inleda ytterligare en säsong utan konstgräs. Trots det, är Tommy Medén optimistisk om framtidsutsikterna för Ludvika FK.

– Vi ska upp i trean. Om något år hoppas jag att LFK är i tvåan, där bör vi vara. Men det får bli ett steg i taget, först ska vi etablera oss som ett topplag i fyran, nästa säsong.

Men bara några dagar efter säsongsavslutningen står det klart att en av lagets mest tongivande spelare, Erik Nilsson, lämnat staden för studier i Uppsala.

– Mycket tråkigt för oss. Det är en bra spelare som vi ska försöka ersätta, avslutar Tommy Medén.