Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi får börja bättre"

Mora IK har fått tunga starter i allsvenskan de senaste åren och tvingats jobba i uppförsbacke.
Det är något som nye lagkaptenen Tobias Ericsson hoppas ska bli ändring på när Södertälje i kväll gästar FM Mattsson Arena i den allsvenska premiären.
– Jättekul att det äntligen drar igång och vi får se till att börja bättre den här säsongen, säger Tobias.

När undertecknad förra veckan frågade om det var Ericsson som skulle bli MIK:s nye lagkapten, blev svaret att det inte var bestämt än och att det fanns många kandidater.

– Det blev klart i samband med matchen mot Lillehammer i lördags, berättar Tobias.

– Det är jättekul och en stor ära att få vara lagkapten i Mora IK. Det känns bara positivt att ha fått det här förtroendet.

För vissa kan det vara betungande att få kaptensrollen i ett lag, hur ser du på det?

– Jag har fått den här rollen för den jag är och tänker inte ändra på mig bara för att jag har ett "C" på bröstet. Det kändes helt rätt att tacka ja när jag fick frågan.

– När det gäller inverkan på spelet kan jag inte svara på det än, men jag tror absolut inte det har någon påverkan negativt. Förhoppningsvis blir jag i stället en bättre spelare.

Det är inte första gången som Tobias är lagkapten för sitt lag.

– Jag var kapten en halv säsong när jag spelade i AIK:s J20-lag och sedan har jag även varit det under pojklagsåren.

Den 25-åriga Stockholmskillen kom till Mora i fjol efter många år i AIK. Liksom hela laget hade även Ericsson en tung höst i fjol. Poängmässigt gick det gick riktigt trögt och det tog väldigt många matcher innan hans första mål i MIK-tröjan noterades.

– Ja, det gjorde ju det. Fram till jul gick det tungt för laget och det gick hand i hand med mitt eget spel. Efter jul lossnade det poängmässigt, även fast de egna poängen inte är viktigast, påpekar Tobias.

– Går det tungt för en annan, men bra för laget, så är man nöjd ändå. Men är det så att det går trögt för laget, så vill man hela tiden hjälpa till än mer.

Vad tycker då lagkaptenen, som själv gör sin andra säsong i klubben, om årets lag, Mora har ju ändå tappat ett antal tunga "pjäser" från fjolåret?

– Men vi har fått behålla en hel del bra spelare också, poängterar han.

– Jag tycker det ser jätteintressant ut och vi har fått in mycket nytt som en extra krydda.

Och målsättningen?

– Som vi känner det finns det inga begränsningar hur långt vi kan gå. Men vi ska börja med att bli bättre än i fjol, så får vi ta det därifrån sen.

Och som nog de flesta minns, missade Mora IK att nå en topp sju-placering med minsta möjliga marginal och säsongen tog slut extra tidigt.

– Det var spelet fram till jul som satte käppar i hjulet, så vi får se till att börja bättre i år.

Det är rejäl fart och hård press på motståndarna som ska bli Mora IK:s framgångsrecept. Något som nye tränaren Patric Wener har infört.

– Största skillnaden är att vi ska sätta press över hela banan och vi kör inte med så mycket styrspel som många andra lag använder sig av.

– Det kändes på träningen i dag (tisdag) att det drar igång nu, det ska bli jättekul, säger nye MIK-kaptenen.