Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är överens om landstingets intäkter

I Jens Runnbergs ledare (17/10) ges bilden av att alliansen i sin landstingsbudget räknar med osäkra intäkter. Det gör vi inte. I alliansens budgetförslag har vi precis som majoriteten räknat med nuvarande skatteutjämningssystem, som ger landstinget 150 miljoner mer nästa år. Till stor del beror det på att landstinget äntligen börjat redovisa vårdtyngd som andra landsting. Vi har däremot noterat att ett nytt utjämningssystem är på gång och har förhoppningen att ett sådant ska vara på plats till 2014.

Jan Wiklund (M)

Lena Reyier (C)

Bo Brännström (FP)

Birgitta Sacrédeus (KD)

Lisbeth Mörk-Amnelius (DSP)

SVAR DIREKT: Det här med att läsa innantill... Jag ger inte alls någon sådan bild. Jag skrev inget om alliansens budget för 2013. Jag kommenterade alliansens egen deklaration från förra veckan att majoriteten inte har någon koll på intäkterna. Nu skriver alliansen att man räknar precis som majoriteten vad gäller intäkterna och att antagandena för 2014 handlar om förhoppningar. Jaha.

Jens Runnberg

ledarskribent