Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är nya Ludvikaredaktionen!

 
Nya Ludvika tidning i ny form
Visa alla artiklar

Nu är nya redaktionen på NLT på plats. Två erfarna Ludvika- och Smedjebackenreportrar - och två nya medarbetare.
– Det ska blir jättekul att lära känna bygden, säger Marie Bergström som kommer direkt från ett reporterjobb på Ljusnan i Bollnäs.

Anette Larsson, 59 år, reporter och ansvarig för tidningsplaneringen och nya avdelningen Folk i bygden.

Anette har jobbat på olika Dalatidningar och dt.se i drygt 30 år. Hon började som reporter på Borlänge tidning och har under åren jobbat mest med redigering. Bland annat som nattchef och redaktör för bilagan Pralin. På NLT kommer Anette att göra själva tidningen. Och så kommer hon att värna lite extra om vår nya avdelning Folk i bygden - som ersätter gamla familjesidorna.

– I perioder har jag jobbat med Nya Ludvika tidning på distans men nu känns det jättekul att verkligen göra det på riktigt.

Hampus Petersson, 34 år, bor i Saxdalen, reporter med extra fokus på lokal sport.

Hampus Peterson är en i det gamla gamet på Nya Ludvika tidning där han började 2011. Han har gjort flera längre perioder utanför huset - bland annat som sändningsproducent och programledare på tidningens TV-nav i Falun. Hampus har ansvar för att bevaka Smedjebacken och kommer att hålla lite extra koll på lokal sport i både Smedjebacken och Ludvika.

– Idrotten är en stor del av lokalsamhället och har för mig en given plats i tidningen. Nu hoppas vi kunna ge den lite extra kärlek igen.

Marie Bergström, 35 år, nyinflyttad till Falun, reporter med extra ansvar för krim-bevakning.

Marie Bergström är helt ny på NLT - och dessutom nyinflyttad i Falun. Hon kommer från en reportertjänst på Ljusnan i Bollnäs men har tio års erfarenhet som journalist på bland annat Svenska Dagbladet och Mitt i tidningarna i Stockholm.

Marie kommer att jobba som allmänreporter och ha särskild koll på att skriva om kriminalitet och brott i området.

– Jag hoppas kunna göra kriminaljournalistik som går på djupet. Eftersom vi nu får ett starkare lokalt fokus kommer vi att lägga kraft på de ämnen som berör just ludvikaborna.

Torbjörn Granling, 58 år, bor i Ludvika, reporter med extra fokus på kommun och näringsliv.

Torbjörn har varit längst på NLT. I hela 40 år har han bevakat Smedjebacken, Ludvika och Grängesberg. Torbjörn har koll på det mesta som händer - men är kanske speciellt en nagel i ögat på politikerna i området. Torbjörn kommer att lägga lite extra kraft på att bevaka även näringslivet i Smedjebacken och Ludvika kommuner framåt.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för att läsa om affärsliv och vad som händer med lokala företagen. Så klart ska vi finnas där och rapportera om detta.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips