Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi är flera klasser bättre"

Trots massivt spelövertag lyckades Kornäs bara ta en poäng hemma mot nästjumbon Rengsjö.
– Det är egentligen horribelt att vi inte gör fler mål, säger lagets tränare Gerhard Andersson

Korsnäs tog kommandot redan från avspark. Laget hade mycket boll och spelade ett bra - och varierande anfallsspel. Efter drygt 20 minuter var man en ribbträff i från att göra 1-0 efter en fin frispark av Daniel Karlsson.

– Vi för matchen från start. Första halvleken hade vi bollinnehavet och spelade med stor variation, säger Andersson.

Till andra halvleken fortsatte hemmalaget att dominera. Nermin Sarhatlic och Petter Forslund hittade varandra flera gånger och skapade flera farligheter– men den där riktiga skärpan i avslutningarna fanns inte.

– Målskyttet har varit vår akilleshäl hela säsongen, så även i dag, säger Andersson som får medhåll av Sarhatlic.

– Vi borde ha gjort fler mål på de chanser vi skapade, suckar han.

Därför kom bortalagets ledningsmål som en kalldusch. Ett inkast från vänsterkanten letade sig in till Rengsjös Christian Törnros som kunde peta in bollen efter 59 minuters spel.

– De skapade sina målchanser på fasta situationer, men det här kändes knappt som en farlighet, säger Gerhard Andersson om 0-1-målet.

Korsnäs fortsatte, trots ett mål i baken, att dominera matchen, och till slut fick man hål på bortalagets storspelande målvakt Jörgen Nordman.

– En tilltrasslad situation, jag fick en nickboll mot mig som sedan tog på min mage innan den går in, säger målskytten Nermin Sarhatic och fortsätter:

– Oerhört skönt att vi fick in kvitteringen till slut, men som sagt, vi borde gjort fler mål.

Tränaren Gerhard Andersson summerar matchen:

– Killarna gör en spelmässigt mycket bra prestation. Vi är flera klasser bättre än våra motståndare, men tyvärr har vi ingen skärpa i avsluten. 1-1 känns som en stor missräkning.

Vad ska ni göra för att få i gång målskyttet?

– Vi jobbar mycket med anfallspelet på träningarna, jag tror och hoppas att det lossnar snart, och när det väl gör det– då tror jag det blir rejäl utdelning.