Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterantåg var färdmedlet för dagen vid SPF Borlänges hemliga resa

Annons

INSÄNT: SPF Borlänge avslutade vårens program med en hemlig resa, som vanligt med Ture Klintman som duktig arrangör och reseledare.

Målet var Kolarbo gård utanför Fors där man mottogs med en havtornshutt och förmiddagskaffe.

På släktgården Kolarbo tillverkas och säljs bärprodukter och man har egna odlingar bl a av äpplen, rabarber och havtorn. Choklad och glögg är andra produkter. Det blev många påsar med godsaker med i bussen när den rullade i väg norrut.

Bussen stannade inte förrän i Jädraås, en gammal bruksort nu kanske mest känd för sin museijärnväg. Några entusiaster tog där över en bit av den smalspåriga banan när den lades ned. Här blev det tågresa med koleldat ånglok och gamla vagnar. Ett kärt återseenden från barndomen för många av resenärerna. Det var dock inte många som förut hade sett hur man smidigt vänder ett lok på vändskiva.

Efter den nostalgiska tågresan serverades lunch i gamla tågkupéer. Efter en titt på den av Ralph Erskine ritade Skogsbyn blev det hemfärd efter en som vanligt mycket lyckad hemlig resa.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips