Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner med 350 anställningsår hyllades i Smedjebacken

/
  • Smedjebackens kommun uppmärksammade sina veteraner som arbetat 25 år åt kommunen. Sittande från vänster Barbro Engberg, Kicki Rubensson-Miettinen, Carina Larsson, Tony Eriksson. Stående från vänster Anita Andresen, Eva Forsberg, Anette Billström, Ulrika Lennstrand, Mikael Forsberg, Anders Andersson, Barbro Persson, Barbro Risberg.
  • Förhandlingschefen Kalle Johansson och kanslichefen Ewa Dagwall delade bord med Anders Andersson och Kicki Rubensson-Miettinen vid kommunens veteranfest.

På tisdagskvällen uppmärksammades och hyllades årets veteraner hos Smedjebacken kommun.
I år är det 14 personer som har varit anställda hos kommunen under 25 år.

Annons

Kvällens värdinna, kommunfullmäktiges ordförande Carin Runeson (S), välkomnade deltagarna till Folkets hus för inledande mingel och därefter ett litet välkomsttal innan det var dags för middagen.

Boden var vackert dekorerade med vita dukar, rejäla blå festservetter och levande ljus och i fönstren lyste stora julstjärnor.

– Ibland är vi som arbetsgivare inte så väldigt bra på att tala om att ni gör ett bra jobb. Därför känns det bra att i kväll få uppvakta er och att ni får känna lite erkänsla för det jobb ni har lagt ner under 25 år. Ni är viktiga, var och en med den pusselbit ni har att sköta och jobba med, sade hon bland annat.

Maten hade som vanligt tillagats av elever på restaurangskolan i Folkets hus och bestod denna gång av långkokt fläsksida med palsternackspuré som huvudrätt och chokladterrin till efterrätt. De som ville kunde skölja ned maten med ett eller två glas rött, något som Carin Runeson gjorde en liten poäng av.

– Det är bara en gång om året som kommunen serverar alkoholdryck.

I anslutning till middagen förekom musikunderhållning och som traditionen bjuder numera var det elever från kommunala kulturskolan som svarade för den delen.

– Vi har en förnämlig kulturskola och det är väldigt trevligt att de vill komma och framträda på festen, framhöll Carin Runeson.

Senare under kvällen utdelades minnesgåvor till de 12 veteraner som deltog i festen. Veteranerna kunde välja mellan guldklocka eller konst från Dalarna och fyra valde konst.

– De får konst värderad till 4 000 kronor. Herruren i guld har kostat kommunen 5 155 kronor exklusive moms i inköp medan motsvarande pris för damuren var 4 080 kronor, upplyste kommunsekreterare Mona Hyttsten.

Det var förstås inte så att det fanns någon medveten dold agenda bland de styrande i kommunen om att de manliga veteranernas insatser i kommunens tjänst skulle värderas högre.

– Säkert beror prisskillnaden på det enkla faktum att herrklockorna är lite större och väger lite mer, betonade Carin Runeson som liksom stora delar av sällskapet var på topphumör. Och skam vore väl annars...

Årets veteraner:

Assistenten Anita Andresen, Ludvika, barnskötarna Carina Larsson, Harnäs, Eva Forsberg, Söderbärke, elevassistenten Barbro Persson, Saxehammar, förskolläraren Barbro Risberg, Sjöbo, brandmannen Mikael Forsberg, Smedjebacken, förvaltningssekreteraren Anette Billström, Åsmansbo, undersköterskorna Barbro Engberg, Smedjebacken, Kicki Rubensson-Miettinen, Smedjebacken, Ulrika Lennstrand, Silfhytttan, vårdbiträdet Anders Andersson, Smedjebacken, samt elektrikern Tony Eriksson, Smedjebacken.

Redovisningskamreren Kristina Martinsson, Gärdsjöbo, och vårdbiträdet Leila Nissinen, Smedjebacken, hade inte möjlighet att delta i veteranfesten.

Annons