Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veronica är aldrig nöjd

Med Jag kommer har hon fått vårens stora hit och i kväll är det premiär för sommarturnén på Peace & Love. Men Veronica Maggio är inte den som sätter sig ner och njuter av framgångarna.
– Jag ser alltid problem överallt, säger hon.

Veronica Maggios soulpop har fått en egen plats på den svenska musikhimlen. För förra skivan Och vinnaren är som hon skrev tillsammans med Oskar Linnros nominerades hon till fyra grammisar. Med Satan i gatan har hon släppt en av vårens mest hyllade skivor. Men Veronica inte nöjd.

– Jag ser alltid problem överallt. Hur ska jag göra nästa gång? Sådant tänker jag på nu. Men visst det känns jättebra, säger Veronica Maggio när vi träffas inför Peace & Love.

Det har gått fem år sedan debuten Vatten och bröd som hon gjorde tillsammans med Stefan Gräslund. Från den är det kanske Dumpa mig som envisast etsat sig fast. Men hon är inte alls lika fäst vid sin första skiva som i de två senaste.

– Det var kul att göra Vatten och bröd och jag lärde mig mycket men jag har inte skrivit låtarna själv och då blir det inte samma sak. Andra skivan var sin speciella värld men man känner så klart mest för det senaste man gjort. Det andra har man ältat så mycket. Men om tio år kanske man känner annorlunda.

Men blir man inte trött på låtarna när man har levt med dem så intensivt som man gör inför ett skivsläpp? Nej, svara Veronica. Det finns så mycket mer att jobba med nu. Framförallt med hur materialet ska kunna göras ännu bättre och annorlunda live.

– Och på den här plattan har jag inte gjort så många sångtagningar. Jag brukar göra en miljard annars och då kan man bli trött på det. Den här gången har Christian Walz lurat mig. När jag frågade om vi inte skulle ta om så sa han bara "ja, ja, det tar vi sedan". Men sedan gjorde vi aldrig det.

Christian Walz och Veronica jobbar i hop för första gången på Satan i gatan. Han har både producerat och varit med och skrivit låtarna. Från början samarbetade hon med Markus Krunegård som också har bidragit med två låtar. Men det behövdes en producent och Christian dök upp i huvudet gång på gång.

– Jag har alltid tyckt att han verkar intressant. Han gör så fina harmonier. Vi tog en lunch tillsammans och skrev en låt direkt, första gången vi träffades. Vi jobbar jättebra ihop. Men vi är väldigt röriga båda två. Ha, ha.

De flesta låtarna på Satan i gatan handlar om uppbrott på olika sätt och Veronica Maggio har fått många frågor om relationen med Oskar Linnros som tog slut efter förra skivan. När vi träffas säger hon att hon har svårt att se en röd tråd på det sätt som media har gjort. Men visst handlar det om stora känslor. Men mycket har hänt i hennes liv de senaste åren, säger hon. Inte bara uppbrott. Hon har träffat en ny man och fått barn, lilla Bosse nu 7 månader gammal. Och den största hiten från skivan hittills, Jag kommer, har inte det minsta med uppbrott att göra, poängterar hon.

– Jag skriver så mycket om förlorad kärlek annars och kände att jag ville skriva om euforin i början av ett förhållande istället. Om uppstarten.

Men var det vilset när samarbetet med Oskar Linnros tog slut?

– Ja, väldigt. Jag visste inte hur det skulle bli utan honom. Vi hade suttit instängda i en pytteliten studio tillsammans och till slut visste man inte vem som hade gjort vad. Vi hade så lika smak och en bra dynamik.